Frihedsfest 2020 - UDSKUDT

UDSKUDT

Den nuværende situation med COVID-19 gør, at fejringen af befrielsen 4. maj i Aalborg udskydes til en endnu ukendt dato. 

På baggrund af myndighedernes skærpede anbefalinger vedrørende COVID-19 har arrangørerne af Frihedsfesten den 4. maj 2020 valgt at udskyde fejringen af 75-året for befrielsen efter 2. Verdenskrig til en endnu ukendt dato. 

Frihedsfest 2020 er en af landets største fejringer af befrielsen. Fejringen indeholder blandt andet en stor børnealsang for flere end 1.500 skolebørn, udstillinger i Aalborg bymidte, en stor frihedsgudstjeneste, et lysoptog samt et stort aftenarrangement på Aalborg havn med alsang og koncert. 

På grund af smittefaren med COVID-19 ved større forsamlinger er det ikke realistisk at afvikle så stort et arrangement den 4. maj. 

"Selv om der er lang tid til den 4. maj træffer vi den eneste ansvarlige beslutning allerede nu. I disse dage oplever vi et lille bitte hjørne af nogle af de ting der skete under besættelsen: ustyrlige kræfter, magtesløshed, uvished, restiktioner, frygt, vogten på naboen, opportunisme - men også selvopofrelse, håb, kiggen efter lederskab og et sammenhold der tilsyneladende kun kan trives i kriser. Og det sætter en tyk streg under, at frihed er det bedste guld. Derfor er en Frihedsfest stadig relevant når dette her er overstået. Måske mere relevant end før,", siger Mikael Justesen, TV2 Nords direktør, der er med i styregruppen bag Frihedsfesten. 

Styregruppen bag arrangementet understreger, at arrangementet ikke er aflyst, men blot udskudt. Der arbejdes nu på at finde en ny dato til den store fejring af friheden. 

Frihedsfest 2020 arrangeres af Aalborg Kommune, forsvaret i Nordjylland, Aalborg Stift og TV2 Nord. 

____________________________________________

Frihedsfest 2020 i Aalborg

Mandag den 4. maj 2020 fejrer vi 75-året for befrielsen efter 2. Verdenskrig. I Nordjylland vil vi markere jubilæet med en fejring af friheden under navnet Frihedsfest 2020. 

Frihedsfest 2020 skal være en fejring af den frihed, vi kan nyde i dag, fordi vores forfædre turde tage kampen op mod tyranni. Vi skal se tilbage og mindes dem, der mistede livet eller satte livet på spil for vores fællesskabs skyld. Men vi skal også i særlig grad fejre den frihed, som vi lever med i dag. 

Arrangementet skal således give plads til både eftertænksomhed, sorg, stolthed, glæde, ja ligefrem jubel. 

Program

Hele dagen              Gratis entré på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum
Kl. 10.00-12.00   Børnealsang på Gammeltorv for 1.700 folkeskoleelever
Kl. 12.00-16.30

  Udstillinger af forsvarets materiel og historiske artefakter på Slotspladsen
Læs mere om udstillingerne her
Kl. 13.00-13.30

  Redningsdemo med redningshelikopter
Medvirkende: Air Transport Wing og Specialoperationskommandoen
Kl. 17.30   Frihedsgudstjeneste i Budolfi Kirke
Kl. 18.30   Lys- og faneoptog fra Budolfi Plads til Slotspladsen
Kl. 19.00   Taler og alsang på Slotspladsen
Kl. 20.36   Frihedsbudskab, ét minuts stilhed og overflyvning
Kl. 20.45   Koncert med solisterne Pernille Rosendahl, Shaka Loveless, Lars Lilholt og Mattias Kolstrup
Kl. 22.00   Frihedsfest 2020 sluttes med at der tændes bavne på fjorden

 

Tid og sted: 4. maj 2020, Slotspladsen og Gammeltorv/Budolfi Plads

FØLG os og bliv opdateret

 OP