Venskabsbyer

Almere Holland

Almere, Holland - Venskabsby siden 1984

Lige fra Almere blev grundlagt i 1976, har byen været en af de hurtigst voksende i Europa. På blot 35 år har byen tiltrukket over 190.000 indbyggere og 13.000 virksomheder.

Almere er den anden største by i Amsterdam. Den største by i Flevoland provinsen, og er den ottende største by i Holland. Byen er en forstadsby til Amsterdam, som ligger 25 km væk. 

Almere blev bygget på land, der blev inddæmmet fra havet med en hollandsk teknik fire meter under havets overflade. Nu mere end 40 år senere er området blevet udviklet til velplanlagte boligområder med parker, søer, moderne infrastruktur og fremragende transportforbindelser. Helt planlagt og designet til at give Amsterdam, en af Europas tættest befolkede og vigtigste økonomiske regioner, plads til boliger og virksomheder. Lige siden det først blev bygget i 1975, har Almere været en vital del af Amsterdam Metropolitan Area. Byen er stadig ung. Alligevel er Almere fast forankret i dette gamle byområde, som har en rig historie inden for international handel, videnskab og kunst, og er kendt for sin tolerance og mangfoldighed.

 

Almere vokser hurtigt. Dette gælder for hele Amsterdams hovedstadsregion. Dette livlige og dynamiske internationale knudepunkt og port til Europa tiltrækker mennesker fra hele verden. Et stigende antal udenlandske virksomheder bosætter sig i Almere. Det er strategisk placeret inden for et omfattende netværk af nationale og internationale muligheder. Den digitale infrastruktur er også i topklasse. Almere har et gunstigt erhvervsklima for nystartede virksomheder og vækstvirksomheder. Det er også en tiltalende by for internationale talenter og udstationerede familier, fordi den har et levende internationalt samfund og tilbyder en bred vifte af boliger og internationale skoler.

Almere har store ambitioner. Det sigter mod at blive fremtidens mest bæredygtige by, økologisk, socialt og økonomisk. En imødekommende, beboelig ny by for nuværende og fremtidige generationer.

I oktober 2007 indgik Almere Byråd en aftale med Hollands regering om at byen i 2030 skal have 350.000 indbyggere. 

 

Der har været kontakt mellem Aalborg og Almere siden 1984. Udvekslingerne har været mange bl.a. indenfor kultur, musik og sport. 

Almere er også en af de fire byer, som hvert fjerde år er vært for Ungdomslegene.  

Indbyggere: Ca. 225.000 (2024)
Hjemmeside: https://english.almere.nl/ 
Borgmester: Hein van der Loo

FØLG os og bliv opdateret

 OP