Venskabsbyer

Orust, Sverige - Venskabsby siden 2007

Orust har længe været centrum for bådfremstilling, og øen er internationalt kendt for at producere lystbåde af meget høj kvalitet. 

Orust Kommune består af øerne Orust, Käringön, Härmanö, Gullholmen, Flatön, Malö og Lyrön. Øen Orust er Sveriges tredjestørste ø på knap 364 km2. 

Orust er en attraktiv kommune at bo i, men også en populær turistdestination. Om sommeren ganges antallet af mennesker i kommunen.

Øen forbundes med både, skibe og havet. Turistbureauerne modtager tusindvis af både hver sæson, og der er mange fine naturlige havne. Man kan svømme i de smukke naturlige bugter, enten fra de solvarme klipper, eller fra de forberedte badepladser. 

Landskabet skifter fra skov og landbrugsjord til fiskerlandsbyer og bilfrie øer. Orust er historisk kendetegnet ved både skibsbygning, landbrug og fiskeri.

Orust er ligeledes en ø med mange begivenheder, her kommer hvert år mange berømte kunstnere for at optræde. Man kan opleve musik på de udendørs scener eller lytte til sange, jazz og rock på spillestederne. Især om sommeren er der underholdning, udstillinger, vandreture og andre offentlige arrangementer i hele kommunen.

Indbyggere: Ca. 15.200 (2020)
Hjemmeside: www.orust.se
Borgmester: Kerstin Gadde

FØLG os og bliv opdateret

 OP