Venskabsbyer

Solvang, USA - Venskabsby siden 1971

Solvang er en smuk lille by beliggende i Santa Ynez-dalen på Californiens centrale kyst. Byens store erhverv er turisme. 

Byen blev opdaget af en lille gruppe danske lærer tilbage i 1911, og blev i 1985 officielt indført som en by. Nu er Solvang en forskelligartet, moderne by, med fine restauranter og hoteller, dejlige butikker, kulturmuseer og udestående aktiviteter til at fortrylle besøgende i alle aldre.

Solvang har flere gange haft æren at få besøg af den danske kongefamilie. Solvangs første royale besøg var i 1939, hvor de havde besøg af Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid, efterfulgt af et besøg af Dronning Margrethe 2. i 1960 og 1976. Senest har Solvang haft besøg af Prins Henrik i 2011.

I byen er der årlige festivaler, herunder Solvangs "danske dage" i september og en årlig julefest i december. Du finder også hestevogne, H. C. Andersen-parken, H.C. Andersen museum, vindmøller, danske kager og bagværk og massevis af kunsthåndværksbutikker. 

Solvang er opbygget med Danmark som forbillede med bindingsværkshuse, skole, landsbykirke og kopier af Dybbøl Mølle og Rundetårnet, Den Lille Havfrue og tårnet på Københavns fondsbørs.

Byens museum Elverhøj Museum of History and Art ligner en dansk bondegård fra 1700-tallet, og er viser originale og autentiske møbler og indretning.

Siden 2012 har studerende på Niels Brock deltaget i et Home Stay program i Solvang. Visionen for dette program var baseret på Solvangs originale Atterdag College.

I 2011 kunne Solvang fejre 100 års byjubilæum, hvilket blev fejret med festligheder gennem hele året. Hver september fejrer Solvang sin danske arv med den årlige Solvang Danish Days festival, der begyndte med ydmyge rødder i 1936 da landbyen fyldte 25 år.  

Venskabet mellem Solvang og Aalborg begyndte i 1971. Udvekslingerne har primært været indenfor sport og musik. 

Indbyggere: Ca. 6.000 (2024)
Hjemmeside: www.solvangusa.com
Borgmester: Mark Infanti

 

FØLG os og bliv opdateret

 OP