Venskabsbyer

Solvang USA

Solvang, USA - Venskabsby siden 1971

Solvang er en smuk lille by beliggende i Santa Ynez-dalen på Californiens centrale kyst. Byens store erhverv er turisme. 

Byen blev grundlagt af en lille gruppe danske lærer tilbage i 1911. Nu er Solvang en forskelligartet, moderne by, med fine restauranter og hoteller, dejlige butikker, kulturmuseer og udestående aktiviteter til at fortrylle besøgende i alle aldre.

I byen er der årlige festivaler, hestevogne, H. C. Andersen-parken, H.C. Andersen museum, vindmøller, danske kager og snesevis af kunsthåndværksbutikker. 

Solvang er opbygget med Danmark som forbillede med bindingsværkshuse, skole, landsbykirke og kopier af Dybbøl Mølle og Rundetårnet og tårnet på Københavns fondsbørs.

Byens museum Elverhøj Museum of History and Art ligner en dansk bondegård fra 1700-tallet, og er viser originale og autentiske møbler og indretning.

Siden 2012 har studerende på Niels Brock deltaget i et Home Stay program i Solvang. Visionen for dette program var baseret på Solvangs originale Atterdag College.

I 2011 kunne Solvang fejre 100 års byjubilæum, hvilket blev fejret med festligheder gennem hele året. Hver september fejrer Solvang sin danske arv med den årlige Solvang Danish Days festival, der begyndte med ydmyge rødder i 1936 da landbyen fyldte 25 år.  

Venskabet mellem Solvang og Aalborg begyndte i 1971. Udvekslingerne har primært været indenfor sport og musik. 

Indbyggere: Ca. 6.000 (2020)
Hjemmeside: www.solvangusa.com

 

FØLG os og bliv opdateret

 OP