Venskabsbyer

Innsbruck Østrig

Innsbruck, Østrig - Venskabsby siden 1967

Innsbruck er beliggende mellem den tyske og den italienske grænse på den vestlige side af Østrig. Innsbruck er hovedstad i Tyrol-provinsen. 

Byen er et vigtigt center for handel og et populært skisportssted. Byen har mange ældre bygninger, herunder fran franciskanske kirke og fyrstebolig fra det 15. århundrede med sin berømte balkon og sit gyldne tag. 

Beliggende blandt skyhøje bjergtoppe er Innsbruck en attraktiv by, hvor alt er inden for vækkevidde. Innsbruck har etableret sig som et turisthøjdepunkt for sin tradition, kultur og sportsmuligheder. Den fascinerende blanding af bjerge og dale, natur og byliv, kultur og sport gør det til et virkelig fængslende sted.

Innsbruck ligger i en snepudret dalgryde omgivet af alpetoppe. De oplympise vinterlege i 1964 og 1976 satte skub i byens og skiområdets infrastruktur, så Innsbruck holder i dag stadig fanen højt som en af Europas store vintersportsbyer. Under EM i fodbold i 2008 blev nogle af de indledende kampe spillet i Innsbruck. 

Derudover har Innsbruck med sine historiske kirker, monumenter, museer, gallerier og naturskønne atmosfære ry for at være et imponerende østrigsk feriemål. 

Venskabet mellem Innsbruck og Aalborg begyndte i 1967. Siden har udvekslingerne vært mange, men primært indenfor sport og kultur med udvekslinger blandt kor og bands. 

Indbyggere: Ca. 130.000 (2020)
Hjemmeside: www.innsbruck.com

 

FØLG os og bliv opdateret

 OP